Vyhledávání


Kontakt

Dana Mostecká
Staroholická 422
Holice v Č. 534 01

+420 777 546 574

E-mail: pumida@seznam.cz


 

 

 

Novinky

Štěňátka

31.08.2015 20:35
Všichni ďáblíci a ďáblice jsou již v nových domovech se svými novými...

Máme štěňátka

12.04.2015 14:47
Nikolka den před svými 7 narozeninami přivedla na svět 7 krásných...

Niki je březí

16.03.2015 08:07
Malí ďáblici jsou na cestě, Niki vesele kyne a jen kvete...tohle naše...
Záznamy: 4 - 6 ze 103
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 

 

Stříhání psů

 

 

 

 

 

Celostátní výstava Bánská Bystrica 02.05.2010

05.05.2010 07:27

Na výstavu mě přilákal delegovaný rozhodčí Szábo Sandor z Maďarska, který patří mezi největší odborníky na plemeno Pumi a ostatní maďarská plemena a šance splnit poslední CAC na splnění Slovenského šampióna. Dopravu jsem zajišťovala na poslední chvíli, ale i to se zvládlo. Řekla jsem si jedu, i kdyby trakaře padali. Vstávali jsme už v 1.30 ráno, takže děs, ale povedlo se. Celou cestu pršelo a já s obavami sledovala valící se mraky, protože výstava byla venku a představa zmoklé Niki je dosti děsivá - strašidlo k pohledání.Naštěstí nad Bánskou Bystricou svítilo sluníčko a počasí bylo celou dobu perfektní. Niki byla sice mírně naštvaná, že pro ni nikdo nepřipravil koberec, ale tráva byla nízká a tak mi dala najevo, že pro tentokrát to bude tolerovat. Šli jsme na řadu už jako 11 a p.Sándor Niki pochválil jak je krásně kvadratická a pěkně upravená ( po 2 letech hledání správného střihu už bylo na čase, abych se k tomu dopracovala ). Získali jsme CAC, BOB a čekali na závěrečné soutěže ( jako vždy kvůli poháru za BOB ).

V závěrečné soutěži o vítěze skupiny 1. psi vbíhali do kruhu podle abecedy a pak začalo vybírání paní rozhodčí Buklad Ewou z Polska a náhle ukázala na nás, šok 1., pak jsme tam zůstali tři, to už mi začalo bušit srdce - říkala jsem si jsme 3. super, ale na 3.místě se umístil bauceron, srdce mi bušilo stále rychleji a na 2.místě šeltie a to už jsem stála s pusou dokořán a s náběhem na infarkt a asi 5 sekund mi trvalo, než jsem vykročila ke stupni vítězů. Paní rozhodčí mi pogratulovala s tím, že je Niki moc krásná a opět, že je perfektně kvadratická. Po focení jsem skočila po pohárech a opět na mě pořadatelé volali, že jsem si tam zapoměla pytel granulí a pelíšek od Royal Caninu - klasika, hlavně, že mám ty svý plechy :-)))Vítěze výstavy vyhrál krásný velký bílý pudl a musím Niki moc pochválit, protože sobotu i neděli strávila na výstavách + dlouhá cesta a vše zvládla velmi dobře, i když v neděli odpoledne na ní bylo vidět, že by už nejraději byla doma s Vaneskou a Bessynkou.Domů jsme dorazili asi ve 22.hod. a Niki jak vypadala unaveně na výstavě se otočila o 360 st. a jen co vyskočila z auta, tak začala lítat po zahradě a štěkat, aby dala všem najevo, že je zpátky a mají po klidu :-)))

Na výstavě jsem se seznámila i se slovenskými chovateli maďarských plemen a byli opravdu moc příjemní a krásně jsme si popovídali :-))))

V druhé polovině roku jsem se rozhodla vyrazit na nějakou výstavu do Maďarska, tak snad mi nic nenabourá plán...

 


Truhlářství Holice kuchyně,obývací stěny a vestavěné skříně na míru.