Vyhledávání


Kontakt

Dana Mostecká
Staroholická 422
Holice v Č. 534 01

+420 777 546 574

E-mail: pumida@seznam.cz


 

 

 

Novinky

Štěňátka

31.08.2015 20:35
Všichni ďáblíci a ďáblice jsou již v nových domovech se svými novými...

Máme štěňátka

12.04.2015 14:47
Nikolka den před svými 7 narozeninami přivedla na svět 7 krásných...

Niki je březí

16.03.2015 08:07
Malí ďáblici jsou na cestě, Niki vesele kyne a jen kvete...tohle naše...
Záznamy: 4 - 6 ze 103
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 

 

Stříhání psů

 

 

 

 

 

2 x CACIB Wels Rakousko 03.-04.12.2011

08.12.2011 09:44

Na tuto výstavu jsem byla přemluvena kamarádkou Sabinou A. Schneider  z Německa, která chová plemeno Kuvasz. Trochu mě sice políval studený pot při představě několika dní komunikace v cizím jazyku, ale co by člověk neudělal pro pravé kamarády. Sabina k nám přijela už ve čtvrtek i se svoji fenkou Kuvasze Xhevahire vom Quecksilber, moje fenky se s ní shodli, i když hlavní prudil Vaneska mírně bublala a vznášela námitky ve stylu, jestli tu zůstane, tak mě klepne, Bessy ta už má svůj vlastní svět a je jí všechno jedno a Niki ta se shodne se vším, co ji nechce sežrat....

Ubytování jsme měli zamluvené jen asi pět minut od výstaviště, takže super, dojdeme pěšky. Komunikace v cizím jazyce byla naštěstí celkem v pohodě ve stylu půlka věty v angličtině, půlka v němčině, ale hlavně že jsme se domluvili :-)))

V pátek ráno jsme vyrazili směr Wels navíc ještě s moji kamarádkou Jarčou, která sice psa nemá a na výstavě nikdy nebyla, což už jsem se těšila na její vyvalené oči z toho chaosu a zážitek z toho měla obrovský :-))) a nejlepší dotaz byl po závěrečné soutěži - A co bude teď ? A odpověď - No teď už bude prd, jdeme balit. Rozhodčí posuzovali po oba dva dny pěkně s krásným přístupem ke psům a přesně dle časového plánu a pokud se stalo, že se někdo z vystavovatelů opozdil, v klidu na něj počkali či rychle vzali plemeno, které bylo v zastoupení 1 - 2 jedinců a pak doposuzovali opozdilého udýchaného vystavovatele s jeho psem a udělili zbývající tituly.

Niki i Xhevahire sklidili spoustu obdivných pohledů, na Niki si hodně návštěvníků ukazovalo prstem a smáli se na ni - jako vždy slova typu : ty uši, ten ksiftík...v sobotu pobavila i zapisovatelky u kruhu - Niki byla nějaká  na výstavy až atypicky veselá ( i v neděli )- před posuzováním jsme se proběhli v kruhu, udělali pár triků a Niki u toho tlamičku nezavřela. Při posuzování už byla opět děsně uvědomělá......to už je typické :-)))

V závěrečných soutěžích jsme již neuspěli, titul BIG 1 po oba dva dny získal Puli černý. V sobotu se Niki na rozhodčí podívala a ona na ni také, v neděli se rozhodčí na Niki ani nepodíval a Niki předvedla stejnou akci a taky se na něj ani nepodívala....šikulka :-)))

Ve Welsu jsme navštívili i pěkné Vánoční trhy a v neděli tam probíhala akce s čerty a ti byli fakt jak z pekla, dělali jsme si legraci, že super boyfriend - originální a s ním přijít na výstavu, tak máme BIS - udělal by bu bu bu na rozhodčího a měli by jsme to v kapse :-)))

Sabina odjela domů v úterý ráno a prý musím přijed do Německa na Beach party - když musím, tak musím :-)))

Jinak Sabina mi několikrát zopakovala, že Niki musí mít štěňata, že je moc krásná, snad se příští rok dohrabem k akci Puppies :-))) To bude asi tím, že mám Niki spíš jako ditě a nějak mi to žíly netrhá, ale když je tak pěkná, tak by to byla škoda, kdyby aspoň jednou štěňata neměla....až na to, že pěkný manžel pro Niki je 1000km daleko, ale to nějak dopadne :-)))

Závěr : Výstava super, Xhevahire splnila podmínky na C.I.B. , srandy kopec jsme si užili a už se těším na další akci v mezinárodním složení...

Nutno podotknout, že je až neuvěřitelné, že v ČR není plemeno Kuvasz vůbec známé a nikdo nemá zájem si dané plemeno pořídit....všem, kteří chtějí velkého bezúdržbového psa se skvělou povahou ho mohu jen doporučit ( nemůžu mít všechno, i když mě kuvasz láká )

 

 

 


Truhlářství Holice kuchyně,obývací stěny a vestavěné skříně na míru.