Vyhledávání


Kontakt

Dana Mostecká
Staroholická 422
Holice v Č. 534 01

+420 777 546 574

E-mail: pumida@seznam.cz


 

 

 

Novinky

MVP DUODANUBE Bratislava 16.08.2009

18.08.2009 08:22
Niki se vyspínkala do růžova, náladu měla veselou, pořád se smála a...

MVP DUODANUBE Bratislava 15.08.2009

18.08.2009 08:05
Tento den bylo před námi asi 120 psů. Niki byla dosti otrávená a...

Profil Niki

13.08.2009 16:08
Dnes byl přidán profil  naší finské princezny Nikolky a anketa...
Záznamy: 88 - 90 ze 103
<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>

 

 

Stříhání psů

 

 

 

 

 

Canisterapeutické zkoušky 01.04.2012

02.04.2012 08:43

Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodla přihlásit Niki na canisterapeutické zkoušky. Bylo to prakticky na poslední chvíli a prakticky jsme vůbec netrénovali. Jsem si řekla, že buď na to má nebo nemá. Měla jsem trochu obavy z některých bodů této pro psa psychicky náročné zkoušky ( jako např. nepropustná hradba dětí a lidí, co se na psa vrhnou a hulákají u toho ). Řekla jsem si buď a nebo a uvidíme, jak je Niki odolná.

Po příjezdu byla prezentace a pak následovalo odborné školení od Libuše Kotkové jak se chovat při návštěvách domova důchodců, školek, škol, u mentálně postižených lidí, čeho se vyvarovat, co se klientům líbí a co ne....jednoduše velké množství praktických rad.

A pak jsme se rozdělili do dvou skupin a šlo se na to. My s Niki jsme byli ve druhé skupině. Součástí zkoušky bylo přivolání psa, přivolání od cizího člověka co dává psu pamlsky a hraje si s ním, chůze po různém terénu, chůze vedle vozíku, vedle francouzských holí, vedle slepecké hole, pak párek a piškoty v úrovni tlamy psa, pes je bez dozoru a nesmí nic ukrást z talíře, opakovaný nálet davu v počtu asi 8 lidí, kteří jdou a ječí, strkají do psa-pes je s majitelem a nesmí mít žádnou agresívní reakci, dále reakce na náhlý zvuk při manipulaci se psem, při které zkoušející tahá psa za uši, ocas, zvedá ho za zadní nohy - přední jsou na zemi, strká do psa, otvírá mu tlamu, bere ho do náruče, mačká ho k sobě, dále ponechání psa o samotě s cizími lidmi různého stáří a ti psa hladí, pak vytvoření nepropustné hradby lidí kolem psa ( je s majitelem ) a všichni se na psa vrhnou, ječí u toho, překřikují se a psa najednou všichni hladí, pak polohování, kdy zkoušející leží a psa k sobě mačká, hladí ho a náhle předvede záchvat s šíleným výkřikem a ruce nohy lítají, pes může uskočit, ale musí se opět vrátit ke zkoušejícímu a nechat se opět hladit a objímat, pak příjem pamlsků psem od zkoušejícího....atd....., jednoduše modelové situace, které mohou nastat při práci s dětmi, seniory či mentálně postiženými lidmi.

Vše probíhalo dle zkušebního řádu Centrum pro výcvik psů Alfa a nikdo nedostal nic zadarmo...řekla bych, že i zkušební řád, když si ho čtete vypadá snadně, ale v praxi dojde k prověření psychické odolnosti psa, způsobené snahou při zkoušce ověřit psa za extrémní situace, které se v praxi stávají.

A když myslím extrém, tak myslím extrém....

A kde Niki ztratila cenné body ? V situaci, kdy jsem to vůbec nečekala, jelikož Niki normálně poslouchá okamžitě, ale v momentě, kdy měla přiběhnout na přivolání od člověka, co jí dával voňavý párek - předvedla mu všechny triky co zná, děsná sranda, panička na mě ječí ,, ke mně,, ale já ji vidím, tak se na ni usměju, že ji registruju, ale tady ten člověk má něco dobrýho a má hroznou radost, když mu ukazuju, co umím,tak snad chvilku vydrží že? Ale nakonec přišla, i když nás to stálo většinu našich ztracených bodů....

Ostatní části zkoušky zvládla skvěle a svým ksiftíčkem začne dělat radost i jiným lidem než nám :-)))

Niki tuto zkoušku úspěšně složila s celkovým počtem 98 bodů.

Maximální počet bodů byl 110 a minimální počet bodů byl 77.

Brzy budou nějaké fotečky

 


Truhlářství Holice kuchyně,obývací stěny a vestavěné skříně na míru.